Miraculeuze ontsnapping na zorgwekkende start ⚠️ - vv DVO'32

SponsorsMiraculeuze ontsnapping na zorgwekkende start ⚠️

DVO'32 3

4 - 3

Deltasport 2

Competitie

4e klasse 15

Datum

26 oktober 2019 11:45

Accommodatie

Onbekend

DVO 3 - Deltasport 2 4-3 (2-3)
Ik weet niet of een Hans Klok, Harry Houdini of David Copperfield zich individueel uit de benarde situatie waar DVO zichzelf afgelopen zaterdag in terugvond had weten te werken. Waar lag de grond van dit probleem? Was het dat onze hoofdtrainer zaterdag zijn eendaagse schorsing uitzat achter de afrastering, en desondanks niet onder stoelen of banken verschoof dat hij vanmiddag wel hartstochtelijk meeleefde? Was het de motivatie om jezelf op te kunnen laden voor een wedstrijdje tegen voormalig-klasgenoten/teamgenoten/stapmaatjes? Was het de afwezigheid van de geblesseerde topscorder Pascal Møller, Thijs Waringa, of wederom Jesse Muis en Nick Dam? Was het de onwennigheid van de gehele loop van omstandigheden?
Of waren zij gewoon vanaf het begin net een "tikkie" scherper en gretiger dan wij? vv Deltasport 2 stond op het programma, wederom een Vlaardingse botsing. De puntloze hekkensluiter, tot ieders verbazing. De vereniging kreeg een aantal maanden geleden te kampen met een noodlottige brand waarbij de knusse houten kantine geheel in vlammen opging. Vanuit de as probeert de club weer te herrijzen, mede door de vele vrijwilligers die met elkaar de handen ineen sloegen. Echter heeft deze brand ook haar sporen nagelaten met betrekking tot het niveau van de selectieteams binnen de vereniging. Het eerste elftal, een gerespecteerde voormalig-hoofdklasser, degradeerde aan het einde van het vorige seizoen naar de tweede klasse. Ook voor het tweede elftal stapelde door een personeelstekort in de loop van het vorige seizoen de problemen zich op in de tweede klasse. Na meerdere seizoenen in de A-categorie actief te zijn geweest, vindt de ploeg zichzelf dit jaar twee treedjes lager ineens terug in de vierde klasse, het hoogst mogelijke niveau om in te stromen van de B-categorie. 
Een sportieve domper voor de "Broekpolderclub", voor DVO 3 gezien de ranglijst als lichte favoriet tegen een voormalige grootmacht een mooie uitdaging. Deze favoriete rol wist DVO 3 alleen vanaf het begin voor geen ene meter waar te maken. Deltasport roeit momenteel met de riemen die ze hebben, en aanvankelijk met succes. Enkele oud-bekenden zoals Marc Moerman, Frank Dooms en Wesley Hulspas bleven de club ondanks alle malaise trouw en vonden we vanmiddag bij de bezoekers o.a. terug aan de aftrap. Vanuit de omschakeling probeerde Deltasport met de snelheid op de flanken gevaar te stichten. Weinig druk vooruit op de bal van DVO's kant en Deltasport counterde: Dylan Bakker ging niet heel vrijuit in zijn poging om een flankspeler van Deltasport af te stoppen, die ook Niels van Brandwijk vervolgens in de verre hoek kansloos achter liet: 0-1 na 21 minuten.
DVO moest aan de bak en kwam al snel met de gehoopte reactie: Yoeri Olivier met een prima voorzet vanaf links en Steven Furtado kroop twee minuten later voor zijn directe tegenstander uit met het hoofd: 1-1. Dit belooft nog wat. Het bleef qua veldspel echter heel onrustig en apastisch wat de thuisploeg op de mat legde en DVO riep de problemen over zichzelf af. Die problemen kwamen er ook daadwerkelijk toen de ongelukkige Dylan Bakker bij de pijlsnelle Cyrillo van Sauers aan de noodrem moest trekken: Geel en een strafschop voor Deltasport waarbij de bezoekers direct rood eiste voor de rechtervleugelverdediger van DVO. Berry Blom nam plaats achter de bal en maakte geen fout tegenover Niels van Brandwijk: 1-2 voor Deltasport. De bezoekers roken dat er aan de Marathonweg vanmiddag kans lagen voor stuntje en zette DVO met één mannetje extra flink voor het blok. Wesley Hulspas kreeg na een scherpe bal over de verdediging van DVO ineens wel heel veel tijd voor één niet te missen kans: 1-3.. DVO nu héél erg serieus in de problemen. Wat onderlinge irritaties, Deltasport's strijdplan vanuit de omschakeling wierp voorlopig zijn vruchten af. Ze hadden DVO precies daar waar zij ze wilden hebben.
Vlak voor de rust werd de opgelopen schade ietsjes gerepareerd: Diego Remondo Gomez vond de doorgelopen middenvelder Bob de Groot: 2-3. Anne Boersma kwam begin tweede helft binnen de lijnen om het middenveld van iets meer energie te voorzien. "Duracell Anne" ontweek alle smerige trappen op zijn ledematen als vanouds en zorgde ervoor dat DVO met zijn stootkracht de slag op het middenveld terugwon. Steven Furtado beproefde zijn geluk vlak voor het uur verstreek van afstand: 3-3. Men ging er in het najaarszonnetje nog maar eens goed voor zitten. Deltasport leek namelijk lamgeslagen en conditioneel uitgespeeld. Tot ineens Wesley Hulspas vrije doortocht vond naar doelman Niels van Brandwijk, die in eerste instantie nog uit gleed, maar heel snel weer op zijn benen stond om deze levensgrote kans van Deltasport onschadelijk te maken met een weergaloze save.
Deltasport leunde naar achter en moest vlak voor tijd ook nog eens met 10 man verder. John Wiest, jammer genoeg sowieso weer heel prominent aanwezig als arbiter, besloot middenvelder Marlon Amado na enkele akelige verwensingen met twee keer geel van het veld te sturen. Deltasport liep op zijn laatste benen en snakte naar het einde voor een resultaat. De verloren broer van John Metgod bij Deltasport op doel ranselde er in de slotfase nog een paar hele knappe ballen uit. Het zwart-witte offensief drong aan richting de muur van Deltasport. Sjoerd Rijntalder vanaf rechts demarrerend met een voorzet op centrumspits Ashraf El Fallah die  90 minuten lang vrijwel onzichtbaar was geweest, maar diep in de blessuretijd de bal een klein tikje meegaf: 4-3(zie video)! De aanhouder wint, en bij Deltasport het ongeloof. DVO wist een 1-3 achterstand om te buigen in een late 4-3 voorsprong. 
Maar we moeten kritisch zijn. Aan de hand van het vertoonde spel in de eerste helft gaan we op een gegeven moment vanzelf in deze competitie punten verspillen. Ook al mis je een paar belangrijke jongens, zo over je heen laten lopen als in de eerste 45 minuten is heel onherkenbaar voor onze groep. Gelukkig hebben we met elkaar nog op tijd de schade weten om te buigen. Geen enkel potje dit seizoen zal een makkelijke opgave worden, hebben we ook de ploeg niet voor om er zo gemakkelijk over te denken. Volgende week uit naar Kethel-Spaland, dat brengt toch mooie herinneringen bij iedereen naar boven.

Niels van Brandwijk, Dylan Bakker (Bas Borsboom), Lars Klement, Bas Waringa(C), Joost Schonekamp, Diego Remondo Gomez, Bob de Groot, Jacky Warmerdam (Anne Boersma), Steven Furtado, Ashraf El Fallaha, Yoeri Olivier (Sjoerd Rijntalder)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!