'Met de schrik vrij gekomen' - vv DVO'32

Sponsors'Met de schrik vrij gekomen'

DVO'32 3

3 - 2

CWO 3

Competitie

4e klasse 15

Datum

5 oktober 2019 11:45

Accommodatie

Onbekend

Beginnen we weer met het lokale weerbericht. Regen, regen en regen, twijfels over de bespeelbaarheid van de velden aan de Marathonweg. Hebben wij effe het geluk dat we op het kunstgrasveld waren ingedeeld. CWO stond op het programma, wederom een Vlaardingse derby! Op een willekeurige zaterdagmiddag besloot ik door loop van omstandigheden aan de sportlaan eens een kijkje te nemen tijdens hun ontmoeting eerder met VFC. Een minachting voor de kijker. Na 45 minuutjes was ik er wel over uit dat dit geen problemen moest gaan opleveren.
Zoals met wel meer dingen in het leven, kreeg ik hier achteraf spijt van, want een totaal ander elftal van CWO stond vanmiddag op de Marathonweg aan de aftrap. Misschien sloop er een bepaalde gemakzucht in de ploeg aan de hand van dit spionagerapport, ik had beter moeten weten. Jesse Muis afwezig, solliciteert zo langzaamaan door zijn bouwval naar een prominente rol bij 'Help, mijn man is klusser' of 'Eigen Huis & Tuin'. God mag weten weten wat daar momenteel allemaal gaande is. Staat straks Rob Verlinden op je stoep met een bak roze Petunias. Ik moet alleen al bij de gedachte huilen. De dienstplichtige Niels van Brandwijk ook afwezig, zit je weer met een probleem op doel. Yoeri Olivier trok vandaag daarom de wanten aan, opoffering voor het teambelang, dat soort jongens zie ik nou graag. Een duimpje voor hem zou ik heel lief vinden.
Verder was het moeizaam die eerste helft, schrikbarend. Een onherkenbaar DVO 3 oogde gehaast en nonchalant. Weinig passie en inzet, zo futloos. Geen idee wat ik er mee aan moet. Het ging Tim Jong uiteraard weer naar het hart. Die vertoonde andermaal de trekjes van iemand die 's ochtends ontsnapt was van een gesloten afdeling en vervolgens een trainingspak had aangetrokken. Maar ik kan hem geen ongelijk geven. DVO ontsnapte in de beginfase namelijk al aan een vroege achterstand. Gelukkig stond Yoeri Olivier tussen de palen zijn mannetje. Nee, te gemakkelijk balverlies, heel onzuiver in de passing, hier en daar wat lichtelijk onderlinge irritaties. Des te gekker dat als een donderslag bij heldere hemel ineens de 1-0 daar was. Pascal Møller vond Diego Remondo Gomez op zijn weg naar het doel, die met rechts hard de bal richting de linkerkruising afvuurde: 1-0.
Was dit een wake-up call? Was hiermee het hek definitief van de dam? Welnee joh, een minuutje later mocht er eentje in onze zestienmetergebied zo om zijn eigen as draaien en de hekken in om de 1-1 te vieren. Mag je weer opnieuw beginnen. Pascal Møller in de 33e minuut op aangeven van deze keer Diego Remondo Gomez, randje zestienmeter met de 2-1. Daar was ik wel echt blij mee, of die verdiend was laat ik even in het midden. Ik had zo op dat moment m'n twijfels. Feit was wel dat hiermee de kleedkamers werden opgezocht. Daar was ik trouwens zelf niet bij aanwezig. Volgens mij is in die tien minuten daar al het materiaal heel gebleven?
In ieder geval deed het niets af aan het verschil met de eerste helft. Ondertussen kon ik bepaalde jongens bij de tegenstander ook qua gezichtsherkenning beter plaatsen. De één had een verleden bij VFC 1 (zon), de andere bij Victoria'04 1 (zat), maar de beste man van het veld bleek een 53-jarige veteraan te zijn die werkelijk heel ons middenveld sloopte en er lustig op los strooide met mooie pasjes. Oud HVO 1-speler heb ik me laten vertellen, echt een liefhebber, mooi. Ze waren op zoek naar de gelijkmaker en DVO riep de problemen langzaamaan over zich af. En in de 68e minuut kwamen ook daadwerkelijk de problemen. Terugleggen op de penaltystip en vrij inschieten: 2-2. DVO 3 stond erbij, keek er naar, en moest de mouwen gaan opstropen om vandaag een goed resultaat te behalen. Bob de Groot en Pascal Møller met een partij kansen. Schiet die ballen er nou gewoon in, man. CWO aan de andere kant. Yoeri Olivier met een katachtige redding in de korte hoek waarmee mijn weekend werd gered. Het golfde op en neer, en je moet in een dergelijke situatie ook een beetje geluk hebben. Dat geluk was vandaag uiteindelijk aan onze zijde met Pascal Møller. Anne Boersma behield het overzicht en stelde hem in staat om binnen te trappen. 86e minuut, consolideren en over de streep trekken. 
3-2, geen hele beste vertoning. Gelukkig viel vanmiddag uiteindelijk alles toch nog net op zijn plaats. Drie punten op de race naar boven. Volgende week interlandvoetbal, een hoop jongens die elders de nationale belangen gaan behartigen. Ruben de Bruijne stapt tussendoor ook nog in het huwelijksbootje. Onze volgende afspraak wordt de thuiswedstrijd met Neptunus-Schiebroek voor de beker. 

Opstelling DVO 3: Yoeri Olivier, Joost Schonekamp (Dylan Bakker), Jacky Warmerdam, Bas Waringa, Bas Borsboom, Anne Boersma, Diego Remondo Gomez, Bob de Groot (Thijs Waringa), Steven Furtado (Sjoerd Rijntalder), Pascal Møller, Ashraf El Fallaha.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!