DVO’32 wint eerste bekerwedstrijd van Rijnvogels 2 - vv DVO'32

SponsorsDVO’32 wint eerste bekerwedstrijd van Rijnvogels 2

Rijnvogels, fc 2

1 - 2

DVO'32 1

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 02

Datum

4 september 2021 11:30

Scheidsrechter

W.L. Schuitemaker

Accommodatie

Sportpark De Kooltuin
1e Mientlaan 1
2223LG
KATWIJK ZH
tel. 071-4015075

Vandaag stond voor ons eerste elftal de eerste bekerwedstrijd op het programma en wel tegen het tweede elftal van hoofdklasse Rijnvogels te Katwijk. We mogen wel spreken van een wisselvallige voorbereiding en daarmee toch enige nerveusiteit voor een goede afloop van deze eerste krachtmeting.
 
De spoeling was al dun, waar ook aanvoerder van vandaag Wesley de Heij in de warming up al moest afhaken. Gert Jan van der Veen verscheen dus toch aan de aftrap. 
 
DVO'32 liet Rijnvogels de bal en loerde op de uitbraak richting de goalie van de Katwijkse vogels. Met een hele grote kans voor Tim van der Hoeven na een schitterende aanval over rechts met de bedrijvige Emre Cicek. 
De 0-1 door aanvoerder Atakan Karacoskun was dan ook zeker gezien de kansenverhouding een goede afspiegeling van de wedstrijd. Het lukte Rijnvogels simpelweg niet om het doel van goalie Mario Stark te vinden. Op enkele hoog geplukte ballen na. 
 
Dat de voorbereiding met de smalle selectie haar tol eiste bleek wel uit de noodzakelijke wissels van Jaro Foppen in de 12e minuut en ook het uitvallen van nieuwkomer Gurkan Karal. Al met al dus drie noodzakelijke wissels voor rust voor de trainers Ben Hoogwerf en Semjon de Bruijne.
 
Na rust verscheen ook de uitblinkende Robin den Breems niet meer op het veld. Zijn vervanger Tim Kievit zorgde voor de dreiging voor de zwart-witte brigade. 
Helaas was het in de 49e minuut direct raak bij de allereerste doelpoging van Rijnvogels. Een onoplettendheid bij de ingevallen Mitchel van der Windt en een verkeerde inschatting van Pieter van der Veen, bracht de aanvaller in een hele fijne positie ten opzichte van keeper Stark, 1-1.
 
Hoe zwaar het keurkorps van Hoogwerf en De Bruijne het ook had, des te meer groeide de teamspirit met de minuut. Als eerder genoemd kwam het gevaar met name van de vliegensvlugge Kievit en nog voor de drinkpauze stuurde de hardwerkende Emre Cicek Tim Kievit één op één met de Katwijkse keeper. Een kansje waar Kievit uiteraard wel raad mee weet. De voorsprong was weer in handen! 
 
En dat leek het sterke team vandaag nooit meer uit handen te willen geven. Voor iedere meter werd geknokt en op iedere bal werd gejaagd. Sterker nog, waar de Vogels vol ten aanval trokken, waren de beste kansen alsnog voor DVO'32. Helaas ontbrak het voorin aan de fitheid om zorgvuldiger om te gaan met deze mogelijkheden, anders had de stand er nog heel anders uit kunnen zien. De stand bleef echter onveranderd en de drie punten gingen mee de tas in naar Vlaardingen.
 
Trainer Ben Hoogwerf sprak over een echte teamprestatie en was trots dat ondanks alle tegenslagen van blessures voortkomende uit overbelasting toch zo'n teamspirit op de (kunst)mat werd gelegd. Een enorme stap is gemaakt op het gebied van teamontwikkeling en het winnen van wedstrijden. 'Nu de boel weer oplappen en met dit goede gevoel toe werken naar de volgende wedstrijd, maar vandaag maakte mij in ieder geval een trots en tevreden trainer'. 
 
Tot volgende week aan de Marathonweg. 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!