Michael Bouwens

Accommodatie

Onbekend

De dames gingen na een prima eerste seizoenshelft met een tevreden gevoel de winterstop in. Het team draait goed mee bovenin en de kans op succes in het vervolg van de competitie is er zeker. De winterstop duurde alleen veel langer dan verwacht en gehoopt,  na veel weken met alleen trainen was het afgelopen zaterdag met een prachtig voorjaarszonnetje eindelijk weer zover.

Tegenstander Loosduinen VR1 was aan de beurt om het de dames van DVO’32 moeilijk te maken. Op het tweede veld, wat er goed bij lag, begonnen de meiden gefocust aan de wedstrijd.
Met vijf fitte meiden op de bank, wist de basis elf dat ze flink aan de bak moesten met elkaar.

Het werd een mooie voetbalzaterdag met veel doelpunten, verzorgd en georganiseerd voetbal maar vooral plezier en teamspirit.

Na amper zes minuten op de klok, scoorde Jaily gemakkelijk de verdiende 1-0 na een mooie assist van Jessica Lawson. De meiden zetten aan het begin gelijk druk op de tegenstander waar Loosduinen zich geen raad mee wist. De voorhoede bestaande uit: Jaily, Nikita en Ineke werkte hard samen, waardoor er veel druk kwam op de verdediging en de keepster. Suzanne en Maaike zetten het vanuit achterin goed neer en stuurde zo de backs aan. Voornamelijk Jessica v/d Eshof was veel aanspeelbaar, waardoor zij over de gehele flank kon opdribbelen en goede voorzetten kon geven. Door de georganiseerde opbouw vanuit achteruit werd er goed voetbal gespeeld en de nodige kansen gecreëerd. Door deze acties kwamen er ook mooie doelpunten van Elise, Jessica Lawson en nogmaals Jaily. De dames gingen rusten met een verdiende voorsprong van 4-0.

In de rust mochten Danique en Kimberley warm lopen om Nikita en Lara te vervangen. Met goede moed en nog steeds veel wilskracht gingen de meiden de tweede helft in. De dames van Loosduinen VR1 begonnen wat vermoeid te raken waardoor de dames van DVO met hun verzorgde spel gevaarlijk bleven. De combinaties op het middenveld, dat bestond uit Elise, Jessica Lawson en Paola, verliepen vlekkeloos en dit zorge ervoor dat de vrije medespeelster vaak werd gevonden.

Heel kort na de rust legde Ineke op een gemakkelijke wijze de bal in het goal door een goede voorzet van Kimberley te benutten. Jessica Lawson scoorde kort hierna de 6-0 met een prachtig schot die de keepster van Loosduinen niet meer tegen kon houden. Zo liepen de dames snel verder uit en werd de score nog hoger. Door ook de gehele tweede helft geconcentreerd en geduldig te blijven met hierbij de juiste coaching van trainster Amy langs de kant bleven de dames het spelbeeld bepalen.

Een wedstrijd waarin DVO veel aan de bal is geweest en heeft laten zien dat het maken van goals steeds makkelijker gaat. Het team heeft de goede eerste seizoenshelft een goed vervolg gegeven en ze zijn op de goede weg. Met een einduitslag van 13-0 gaan de dames met een grote glimlach op naar de volgende wedstrijd, volgende week zaterdag om 13:30 uur thuis tegen Sportclub Monster VR3, het team doet nog steeds meedoen in de race om het kampioenschap. Naast de ruime overwinning was er ook nog positief nieuws vanuit de ziekenboeg, Alissa heeft na maanden blessureleed eindelijk weer een aantal minuten kunnen spelen.

Ayse, Jessica v/d Eshof, Maaike (’55 Amber), Suzanne, Lara (’45 Danique), Paola, Ineke, Elise(’67 Gwen), Nikita(’45 Kim), Jessica L, Jaily(’78 Alissa).

Geschreven door: Michelle©