29 oktober 2016 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 29 oktober 2016 aanvang 14.30 uur DVO’32 1 - vv.Quintus 1 4-3 (2-2)

Op deze gelukkig zonnige zaterdag is de ploeg van trainer coach Ben Hoogwerf er in geslaagd om naaste concurrent Quintus uit Kwintsheul voorlopig op grote achterstand te zetten. Immers de 1e zes ploegen zitten allemaal redelijk dicht bij elkaar en pretenderen ook allen promotie of tenminste een periodetitel te willen behalen.Quintus was ook een ploeg waar men met gemengde gevoelens aan terugdacht met betrekking tot vorig seizoen. In Vlaardingen werden de westlanders opgerold met 6-1 maar in Kwintsheul leed de Vlaardingse equipe een tamelijk ontluisterende 3-0 nederlaag. Dus op zeker een ploeg om rekening mee te houden.

Vandaag was DVO voetballend veruit de betere ploeg, wist ook diverse uitgespeelde kansen te creëren maar daar waar aanvaller Mark Zomervrucht er vorige week in 20 minuten tegen sv Charlois nog 3 inlegde miste hij vandaag wel erg veel kansen. Gelukkig had spits Gert Jan van der Veen wel zijn dag want hij produceerde weer eens een hattrick en bracht zijn seizoenstotaal daarmee op 11 treffers.
Een ander op het veld die zijn dag niet had was de scheidsrechter. Deze man deed met name in het 2e bedrijf werkelijk alles fout wat fout kon gaan, enkel de strafschop die hij toekende aan DVO was een juiste beslissing al verbond hij voor de dader er geen sanctie aan. Ook de gelijkmaker vlak voor rust voor de Heulse ploeg was 100% buitenspel maar de onpartijdige wees onverbiddelijk naar de middenstip en zo was de ruststand dus 2-2 daar waar een minimale voorsprong gezien de kansen van 3-0 voor de Vlaardingense ploeg geen gekke stand was geweest. DVO voetbalde uitstekend tegen een tegenstander die zelfs bij een 2-0 achterstand met zijn elven op eigen helft bleef staan zichzelf niet beloonde blijft in zo’n geval dus erg jammer. Quintus verdedigde en kwam er met mate uit en al was het geflatteerd men ging met 2-2 naar de thee.

Na de break wederom een beter DVO die, nadat Mark Zomervrucht op de benen van de Quintse keeper was gestrand, dus de terechte strafschop kreeg en via Gert Jan van der Veen de verdiende voorsprong. Quintus testte tussendoor ook DVO keeper Martijn Leerdam, maar de sluitpost was paraat bij de spaarzame uitvallen van Quintus. Toen Gert Jan van der Veen zijn 3e maakte op een assist van Ruud Durinck en voor de 4-2 zorgde was de wedstrijd beslist, dachten de DVO supporters. Echter Quintus was taai en prikte de 4-3 er nog in. DVO voetbalde niet meer en ging mee in het kick en rush voetbal van de Westlanders, kreeg via Tim Kievit nog twee 1 op 1 kansen maar beide keren was de vijandelijke keeper de winnaar van het duel en na 7 minuten blessuretijd ( waar ze vandaan kwamen is mij een raadsel ) blies de referee voor het einde en is de conclusie dat DVO van een stug verdedigend Quintus vandaag terecht de 3 punten in eigen huis heeft weten te houden. Het ging echter niet zonder slag of stoot ( dikke knie aanvoerder Walter Zomervrucht, hinkende Mark Verkade, flinke bloeduitstorting Mark Zomervrucht, ijsblok op de schouder Jesse Muis, en een gehavend gezicht voor Gert Jan van der Veen ) maar ondanks dit alles heeft men getoond over karakter te beschikken en blijft de zwart witte brigade in het spoor van koploper en periodekampioen CION. Afspraak volgende week bij het ook goed presterende MSV’71, tot dan gegroet.

Opstelling DVO’32: Martijn Leerdam, Mark Verkade, Tim Kolsteren, Thomas de Man, Pieter van der Veen, Jesse Muis, Walter Zomervrucht ( 61e Diego Remondo Gomez ), Ruud Durinck (89e Mitch vd Windt), Mark Zomervrucht ( 72e Niko v Meijeren ), Gert Jan van der Veen, Tim Kievit.