SponsorsTroosteloos weer in een nog troostelozere ambiance

Coal 2

2 - 5

DVO'32 4

Competitie

4e klasse 15

Datum

3 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Sportpark Coal
Oldegaarde 353
3084 AA
Rotterdam
tel. 010-4816554

Zaterdag 3 oktober 2020 COAL 2 - DVO 4 2-5 (1-3)

Alsof de weergoden ermee speelde en het decor van afgelopen zaterdagmiddag een nog treuriger tintje mee gaven aan de keiharde realiteit vandaag de dag. Vanuit de hemelpoorten enkel en alleen maar regen wat naar beneden viel, geen publiek toegestaan bij een doorsnee amateurwedstrijd. Hier heb ik zelf nog altijd mijn bedenkingen bij. Waar ligt de grens van deze situatie, politiek Den Haag? Het moet toch mogelijk zijn om bij een willekeurige wedstrijd in de Kelderklasse gewoon ouders, opa's en oma's langs de zijlijn te hebben? Zolang iedereen zoveel mogelijk ruimschoots die irritante en hoognodige 1,5 meter afstand houdt en verder fysiek contact vermijdt zie ik daar geen probleem in.
 
Enfin, we hebben helaas te dealen met de huidige omstandigheden, des te sneller al deze ellende hopelijk straks voorbij is. Op naar de Oldengaarde in Rotterdam-Zuid voor de botsing met R.V.V. COAL. Mooi om te zien dat de ouders van Stefan Dijkxhoorn ergens achter de hekken van het terrein met hun paraplu een plek hadden gevonden waar ze nog net een blik van de wedstrijd konden meekrijgen, klein kippenvelmomentje. DVO 4 begon best aardig aan de wedstrijd. Sjoerd Rijntalder zag binnen 10 minuten dat zijn schot na een vlijmscherpe counter de paal raakte. Even later was het dan vervolgens wel raak: een scherp aangesneden vrije trap van Stefan Dijkxhoorn aan de rand van het veld werd hardhandig door één van de verdedigers van COAL achter de eigen doelman gewerkt: 0-1, een hele lekkere opsteker. Vervolgens leefde één van onze verdedigers even later bepaald niet die "1,5 meter afstand" regel na in ons eigen zestienmetergebied en wees leidsman F.A.A. Pals heel gewillig naar de stip. Wat een onrecht in deze wereld, dus alle reden voor onze verdediger om direct vrijwillig de strijd te staken, de groeten. De penalty werd verder trouwens feilloos verzilverd: 1-1.
 
Dus dan doen we er maar weer een schepje bovenop: Sjoerdje Rijntalder die uit een tegenaanval strak voor gaf op Simon Steenhoek: 1-2. 3 wedstrijden en 2 doelpunten, geen misselijke statistieken voor een middenvelder, niks mis mee. Verder hield Simon Steenhoek niet lang na 1-2 na wederom een tegenaanval het overzicht op een geheel vrijstaande Steven Furtado: 1-3. DVO dicteerde als vanouds en liet COAL duidelijk merken dat de puntjes vandaag mee moesten naar Vlaardingen. In het tweede bedrijf probeerde ook COAL hier en daar voorin gevaarlijk te worden. Ze kregen een paar hele mooie plekjes aan de rand van het zestienmetergebied, mede mogelijk gemaakt door de verdere prima fluitende scheidsrechter. Echter was "ons Willy" vandaag op doel alert met een paar prima reddingen. Steven Furtado gooide halverwege de tweede helft, op aangeven van Bob de Groot, uit wederom een tegenaanval de wedstrijd definitief op slot: 1-4. COAL kreeg nog een tweede dubieuze penalty toegewezen die ook werd binnengeschoten: 2-4. Met het einde in zicht gaf Pascal Møller aan Diego Remondo Gomez een niet te missen kans om de 2-5 eindstand binnen te poeieren.
 
Puntjes mee in de tas naar Vlaardingen. Helaas wel van de troon afgestoten op de ranglijst door TransvaliaZW, maar die komen nog wel. Focus op Strijen 3 volgende week aan de marathonweg. Ik heb vandaag weer genoten van jullie mannen!

'10 eigen doelpunt COAL 0-1⚽️
'15 COAL (pen) 1-1
'25 Simon Steenhoek 1-2 ⚽️
'34 Steven Furtado 1-3 ⚽️
'65 Steven Furtado 1-4 ⚽️
'78 COAL (pen) 2-4 ⚽️
'85 Diego Remondo Gomez 2-5 ⚽️
 

DVO 4: Willem de Hoog, Nick Dam, Stefan Dijkxhoorn, Ruud Durinck, Bas Borsboom (Dylan Bakker), Jesse Muis (C), Simon Steenhoek (Joost Schonekamp), Bob de Groot (Diego Remondo Gomez), Steven Furtado, Ashraf El Fallaha (Pascal Møller), Sjoerd Rijntalder.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!