Zwijnend middagje in Maassluis - vv DVO'32

SponsorsZwijnend middagje in Maassluis

VDL 3

1 - 2

DVO'32 3

Competitie

4e klasse 15

Datum

23 november 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 23 november 2019 VDL 3 - DVO 3 1-2 (1-1)
Zaterdag 23 november moest de keurkorps van Tim Jong op bezoek in Maassluis bij VDL. Nummer 4 van de ranglijst die ons naarstig op het vinkentouw zit. Daarentegen biedt het wel de ideale gelegenheid om bij winst een gaatje te slaan met de middenmoot. Bas Waringa, Sjoerd Rijntalder, Joost Schonekamp, Anne Boersma, Ashraf El Fallaha allen schitterend in afwezigheid. 12 man op het wedstrijdformulier, dus moest iedereen vanmiddag voor elkaar een tandje harder lopen.

De scheidsrecher besloot een goed kwartier na de afgesproken aanvangstijd ook maar eens z'n kop te laten zien op het sportpark. Geboekt via scheidsrechtershuren.nl (geen grap), zit blijkbaar inbegrepen bij het tarief van vijf tientjes. Wel makkelijk verdiend zo. De Kelderklasse op volle toeren < wordt nog een terugkerend item. DVO liet zich er niet door van de wijs brengen, maar kwam desondanks niet echt heel erg lekker op gang. VDL had hier en daar toch wel een paar leuke spelers. Waarschijnlijk weer zo'n vriendengroepje waar er een paar vroeger iets hogerop hebben gevoetbald. Het ging redelijk gelijk op, totdat een strakke ingedraaide hoekschop van Diego Remondo Gomez bij de eerste paal door Pascal Møller werd binnengeknikt: 0-1. Als iemand op voorsprong moet komen, dan maar DVO.

Toen moest ineens de doelman van VDL 1 op het nabijgelegen hoofdveld er met direct rood van af: strafschop. Wedstrijd tijdelijk stilgelegd: de doelman van VDL 3, ook nog eens een A-junior, werd van ons veld geplukt en moest noodgedwongen naar het andere veld verkassen om de strafschop te keren. Jawel, de Kelderklasse op volle toeren. Een veldspeler bij VDL 3 tussen de palen. Die deed het echter niet geheel onverdienstelijk, wist o.a. Diego Remondo Gomez een paar keer van scoren te houden en zag Lars Klement voor een open doel de lat raken. Met de theepauze in zicht volgde er nog een laatste afgeslagen voorzet vanaf rechts die zowaar fortuinlijk bij de tweede paal rechtstreeks in de touwen belandde: 1-1. Een merkwaardige eerste helft vond zo een nog merkwaardiger einde.

Het paste volledig in het verhaal van de eerste 45 minuten. Tsja, we wisten van tevoren dat dit geen gemakkelijke middag zou gaan worden. Positief blijven is het devies. Nog altijd waren zij enigszins "gehandicapt" vanwege die veldspeler op doel. Pascal Møller solleerde zich in de 54e minuut een weg naar Yoeri Olivier en die haalde heel doeltreffend de trekker over in het dak van het doel: 1-2. ¡El Mosquito, Vamos!  Tegen het uur begonnen langzaamaan wel de krachten bij een moegestreden DVO weg te vloeien en drong VDL steeds meer aan. DVO zwijnde: het kwam er aanvallend nauwelijks meer uit en moest in de verdedigende stellingen. Een stief kwartiertje voor het einde ranselde Niels van Brandwijk een paar zeker ogende doelpunten er op geniale wijze uit. De tijd ging voor mijn gevoel erg langzaam en uit de spaarzame counters die DVO kreeg, werd vrijwel niets klaargespeeld. DVO snakte naar het eindsignaal. In de laatste minuut van de officiële speeltijd nogmaals een hele katachtige reflex van Niels van Brandwijk op een kopbal bij de tweede paal. Van Brandwijk to the rescue, keepte echt een dijk van een wedstrijd en stal de show.

En met 1-2 eindelijk het verlossende fluitje ter afsluiting. DVO meldt zich met deze driepunter steviger in de top 3. Volgende week wacht ons de wedstrijd met VFC 2. Voor de vele voormalig "Kwekkers" binnen onze selectie eentje die direct herinneringen oproept aan vroeger en waar al maandenlang reikhalzend naar wordt uitgekeken. Heel erg veel zin in! 🦆🌋

VDL - DVO 3 1-2 (1-1)

'16 Pascal Møller 0-1 
'45 VDL 1-1 ⚪🔵
'54 Yoeri Olivier 1-2

Opstelling DVO 3: Niels van Brandwijk, Thijs Waringa (C), Lars Klement, Jacky Warmerdam (Nick Dam), Bas Borsboom, Jesse Muis, Pascal Møller, Diego Remondo Gomez, Dylan Bakker, Steven Furtado, Yoeri Olivier.Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!