Op jacht naar eerherstel - vv DVO'32

SponsorsOp jacht naar eerherstel

DVO'32 3

5 - 1

MSV '71 3

Competitie

4e klasse 15

Datum

16 november 2019 11:45

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 16 november 2019 DVO 3 - MSV'71 3 5-1 (3-0)
We trappen af met een korte terugblik op de uitwedstrijd van twee weken geleden bij Kethel-Spaland. Een desastreus verlopen optreden waar niemand eigenlijk verder nog woorden aan wil vuil maken. DVO 3, met een groot tekort aan middenvelders en een geïmproviseerd elftal op meerdere posities, delfde uiteindelijk na 90 minuten het onderspit tegen de prima voetballende Schiedammers (3-0). Een zeldzaam grote nederlaag, de cijfers liegen er niet om. Des te meer vergrootte dit vandaag de honger naar drie punten tegen MSV'71 3 na twee weken bezinning. Een ploeg die al meerdere jaren met elkaar samen speelt, maar gezien de ranglijst als ideaal medicijn zou moeten dienen om de schaamte van ons uitstapje in Schiedam te doen vergeten.

Met drie afwezigen in de vorm van Jesse Muis, Anne Boersma en Bob de Groot door verschillende uiteenlopende redenen stond er weer een compleet nieuw middenveld aan de aftrap. Diego Remondo Gomez, Pascal Møller en Bas Waringa deden dat vanmiddag best aardig. Met name Bas Waringa liet er in de beginfase geen gras over groeien op zijn oude vertrouwde positie. "Bassias" werd op fraaie wijze één op één gezet door Diego Remondo Gomez en sleepte de boomlange doelman van de tegenpartij in een vloeiende beweging vervolgens terug naar Maassluis, waarna het een koud kunstje was voor een leeg doel: 1-0. Een uitstekende start. DVO liet heel gemakkelijk het balletje het werk doen. Diego Remondo Gomez mocht met een pijnlijke rechter knie na 17 minuut aanleggen voor een vrije trap op randje zestien, en schoot met zijn minder pijnlijke linkervoet in de korte hoek raak: 2-0.
MSV bleek niet bij machten te zijn om in de eerste helft hier iets tegenover te stellen. Sterker nog, men slikte in de eerste helft ook een derde tegentreffer. Ook al tikt de thermometer nu langzaamaan richting het vriespunt: Steven Furtado trok vanochtend zijn North Face handschoentjes uit de kast en schoot DVO met een comfortabele 3-0 voorsprong richting de thee. Geen reden dus voor een scherpe peptalk, gewoon op deze voet voortborduren.
Makkelijker gezegd dan gedaan. Een momentje van onzorgvuldigheid in de Vlaardingse opbouw werd kort na de pauze goed afgestraft door MSV: 3-1. Echter geen zorgen: DVO wist weer snel de draad op te pakken. Joost Schonekamp vond halverwege het tweede bedrijf Diego Remondo Gomez, die de bal met wederom links zo dusdanig veel effect meegaf dat hij na een kus op de binnenkant van de paal uiteindelijk in het doel rolde: 4-1. Het leeftijdsverschil begon nu wel merkbaar zijn tol op te eisen bij de bezoekers. Er vielen hier en daar enorm ruimtes. Tijd voor de rentree van Nick Dam. De rechterverdediger maakte na een slepend opgelopen virus eindelijk zijn rentree en vond in de slotfase na een perfecte voorzet Yoeri Olivier bij de tweede paal voor de 5-1. 
De ideale remedie, niks meer aan doen. Volgende week mogen we zelf naar Maassluis voor een bezoekje aan VDL, die ons als nummer 4 op de ranglijst flink in de nek hijgen. Eerst maar vanavond een klein biertje doen op de overwinning in huize Borsboom.🥳
Opstelling: Niels van Brandwijk, Dylan Bakker (Joost Schonekamp), Jacky Warmerdam (Lars Klement), Thijs Waringa(C), Bas Borsboom (Nick Dam), Diego Remondo Gomez, Bas Waringa, Pascal Møller, Steven Furtado( Ashraf El Fallaha), Yoeri Olivier, Sjoerd Rijntalder.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!