DVO’32 en HBSS geven elkaar geen duimbreed toe, 2-2 op Harga

8 februari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 8 Februari 2020 aanvang 14.30 uur HBSS-DVO’32 2-2 (1-1)
Op sportpark Harga stond vandaag de topper der achtervolgers op het programma. HBSS tegen DVO’32 beiden op de respectabele achterstand van 8 punten van koploper CION en dus bijblijven of afhaken. Welnu CION blijkt na vandaag met 0-3 winst bij Kethel Spaland de grote winnaar, koploper met 10 punten los terwijl HBSS en DVO’32 op 2-2 bleven steken. In een wedstrijd die spannend bleef tot het einde begon DVO’32 zeer goed, speelde combinerend de Schiedammers van de mat de 1e 20 minuten , kreeg binnen 5 minuten 2 dotten van kansen die niet tot een treffer leidde. Werd er vervolgens na 12 minuten een glaszuivere goal van Nico Huijer wegens vermeend buitenspel door scheidsrechter de Winter geanuleerd ( clubgrensrechters tsja) , en kreeg HBSS na 22 minuten de 1ekans, prima gepareerd door DVO’s keeper Ruben Verboon voordat de gasten op een verdiende 0-1 kwamen door Floris Keizerwaard. Echter de voorsprong was van korte duur want de thuisploeg sloeg direct via links en een mooie kopbal van Wesley Schouten terug 1-1. Zo werd ook de rust bereikt. Na de thee was het initiatief wederom voor de VlaardingersHBSS zakte massaal in en probeerde via counters gevaar te stichten. Het werd zelfs via Dick Tijdemandie een vrije trap die van richting werd veranderd binnenschoot 2-1 voor de ploeg van oefenmeester Toon Wolters, terecht of niet geen Schiedammer die er om maalde. DVO’32 moest op jacht naar de gelijkmaker daardoor ruimte achter de verdediging weggevend de ingebrachte Junior Albertus had de wedstrijd met 2 riante kansen op slot kunnen gooien voor HBSS, hij kwam echter niet voorbij de uitstekendkeepende Ruben Verboon waardoor DVO’32 hoop bleef houden op een resultaat. Emre Cicek maakte zijn competitie debuut voor de ploeg van trainer Ben Hoogwerf hij verving Walter Zomervrucht, een aanvaller voor een middenvelder DVO moest wat. 2 minuten voor tijd betaalde de aanvallende intenties zich uit toen Daan ten Broek door HBSS keeper Mickey Nijman die te laat was werd gevloerd binnen de beruchte lijnen waardoor DVO’32 vanaf 11 meter de ultieme kans kreeg op de 2-2. Colin Pleijsier faalde niet en een punt was een feit, een verdiend punt want DVO’32 speelde weer een prima pot voetbal tegen een gehaaide tegenstander welke de Vlaardingers door dit gelijkspel op doelsaldo voorblijven zowel op de ranglijst als ook in de 2e periode stand. Volgende week komt GHVV’13 de fusieclub uit Geervliet Heenvliet naar de marathonweg en zijn er weer 3 punten te verdienen. Komt allen uw DVO’32 steunen want samen zijn we DVO. Gegroet voetbalvrienden.

Scheidsrechter: Erik de Winter uit Rozenburg

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Frank Boer, Atakan Karacoskun (c.),Jan Jaap van den Berg, Achraf Bouchrit (69Daan ten Broek), Wesley de Heij, Ruud Durinck, Walter Zomervrucht (76e Emre Cicek), Floris Keizerwaard, Tim Kievit, Nico Huijer (55e Colin Pleijsier).