1 februari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 1 Februari 2020  aanvang 14.30 uur  DVO’32 - VDL 3-1 (1-0)

Vandaag aan de marathonweg was het Maassluisse VDL de tegenstander van DVO’32. Een DVO’32 wat na de winterstop aardig aan de weg timmert getuige de 2 overtuigende zege’s (5-0 op Rijnmond Hoogvliet Sport en 3-0 op OVV). Dat dit geen garantie is voor succes vandaag zal duidelijk zijn en dus moesten de Vlaardingers vol aan de bak om de 3 punten in Vlaardingen west te houden. Tegenstander VDL was vorig weekend akelig dichtbij een verrassende driepunter op koploper CION maar moest in blessuretijd de gelijkmaker incasseren. Een domper dus voor de ploeg van trainer Henk Salari, die maar wat graag in deze regionale derby de winst zal willen pakkenDVO’32 begon wat rommelig aan de wedstrijd, mede door de straffe wind was het lastig tot goed combinatie spel te komen.Tegenslag al gelijk na 7 minuten, toen Pieter van der Veen er met een zich liet aanzien flinke blessure van af moest. Jan Jaap van den Berg was zijn vervanger. De 1e kans en meteen een flinke was na 11 minuten toen Floris Keizerwaard een prima voorzet van Tim Kievit niet goed raakte waardoor een vroege 1-0 uitbleef. Tim Kievit ging er nog een keer als een haas vandoor (veel sneller dan de laatste linie van VDL) maar zijn inzet was te slap voor een doelpunt. Dat doelpunt kwam er toch toen Frank Boer het op links op zijn heupen kreeg, langs de Maassluisse verdediging gleed en een perfecte voorzet afleverde die door Tim Kievit tot 1-0 werd gebombardeerd. VDL kon zeker voor de thee geen vuist maken zodat de voorsprong bij de rust terecht was. In de 2e helft kon DVO’32 het initiatief wat meer aan de gasten laten en counterde de Vlaardingers bekwaam naar de 2-0 toe door Floris Keizerwaard. De wedstrijd ging definitief op slot door de hard werkende Nico Huijer die in 2 beurten de 3-0 maakten. Wedstrijd gespeeld. DVO’32 verzuimde VDL nog meer pijn te doen en geloofde het verder wel, de Maassluisse opponent wist de eer nog te redden door de enige mogelijkheid door middel van een vrije trap van de rand 16 prima binnen te schieten zodat 3-1 de eindstand werd. Voor de ploeg van de ook volgend seizoen aan de marathonweg werkzame coach Ben Hoogwerf de 7e overwinning uit de laatste 8 wedstrijden voorwaar begint het ergens op te lijken, al blijft lijstaanvoerder CION met 8 punten los wel erg ver weg. Volgende week wacht in Schiedam de topper tegen HBSS en mogen de Vlaardingers weer vol aan de bak in de strijd om de punten. Voor nu gegroet dus en tot volgende week zaterdag.

Scheidsrechter Djawil Tahery gaf geel aan Nico Huijer, Wesley de Heij, Nick Rutten en Achraf Bouchrit (allen DVO’32) en rood aan Kevin van der Kraan van VDL en Hassan Hussein van DVO’32.

Scheidsrechter: Djawil Tahery

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Frank Boer ( 73e Hassan Hussein), Atakan Karacoskun (c.), Achraf Bouchrit, Pieter van der Veen (7e Jan Jaap van denBerg), Wesley de Heij, Robin den Breems,Ruud Durinck, Floris Keizerwaard, Nico Huijer (66e Walter Zomervrucht), Tim Kievit.