De toon is gezet - vv DVO'32

SponsorsDe toon is gezet

DVO'32 3

6 - 0

FC 's-Gravenzande 8

Competitie

4e klasse 15

Datum

21 september 2019 11:45

Scheidsrechter

J. (John) Wiest

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 21 september 2019 DVO 3 - FC ‘s-Gravenzande 8 6-0 (3-0)
Daar zijn we weer. Het heeft allemaal even geduurd. Een lokale wolkbreuk tegen Spijkenisse 5 twee weken terug en een tekortkoming aan mankracht bij een tegenstander als Vierpolders 2 gooide helaas in de afgelopen periode wat roet in het eten waardoor het voor DVO 3 wat langer duurde om weer de wei in te mogen. Inmiddels heeft de KNVB ons voor de goede orde drie punten voor het personeelstekort bij Vierpolders toegekend en is doorbekeren daardoor nagenoeg een formaliteit geworden. (heel hard afkloppen)
Gezonde wedstrijdspanning in overvloed, want vandaag stond de allereerste competitiewedstrijd op het menu: de FC 's-Gravenzande 8. Op papier geen wonderploeg met reeds 3 nederlagen in haar bekercampagne en een vrij troosteloze uitschakeling. Een aangeslagen prooi bestaande uit meerdere mannen die op hun 'zaterdag-papadag' naast de kinderen ook opgezadeld zaten met DVO 3.
Want DVO 3 was gretig ondanks de afwezigheid van onze leermeester. Een korte uitstap naar de omgeving van Valencia en het subtropische eiland Mallorca waren voor de Spaanse kranten als Marca en AS alweer genoeg om de avonturen van Tim Jong aan te dikken en te speculeren naar (mogelijk) scoutingswerk. Daar komt nog bij dat Yoeri Olivier bij UD Almería CF tijdelijk zijn linkerpols op peil houdt. En Nick Dam nog altijd herstellende is van een hardnekkige ziekte. 
Verder stond er een fitte en enthousiaste groep aan de aftrap met één grote verassing. Na drie Sangria's op een terrasje in El Arenal op Mallorca kwam bij Tim Jong ineens de onverwachte ingeving naar boven om met Bob de Groot als spits te starten.En warempel, Pascal Møller bediende vanaf links Bob de Groot voor de 1-0 en even later was de treffer na het voorbereidende werk van Sjoerd Rijntalder op rechts vrijwel identiek: 2-0 binnen tien minuten tijd, een droomstart. De hand van de afwezige trainer was duidelijk voelbaar. Bob de Groot had hiermee zijn nieuwe functie als spits meer dan uitstekend ingevuld en ging er direct af met lieskrachten. DVO controleerde ook daadwerkelijk de beginfase en liet 's-Gravenzande het lijdzaam toezien hoe de bal simpel van voet naar voet werd gespeeld. De twee spitsen van de bezoekers kregen nagenoeg geen voet aan de grond. En zodra dit wel gebeurde, waren daar de gebroeders Waringa om hen resoluut onschadelijk te maken. Diego Remondo Gomez, Anne Boersma en Jesse Muis heersten daartegenover op het middenveld. En over de zijkanten waren Sjoerd Rijntalder, Pascal Møller, Bas Borsboom en Dylan Bakker continu een plaag. Op slag van rust volgde er meer. Een hele fijne voorzet van Bas Borsboom kopte Diego Remondo Gomez in eerste instantie nog op de doelman, maar was in de nastoot wel raak: 3-0.
"The sun is shining, the weather is sweet" zou Bob M. dan hebben gezegd, dus doet er nog maar wat doelpuntjes bij. Steven Furtado, Jacky Warmerdam, Lars Klement, Joost Schonekamp en Ashraf El Fallaha mochten in de tweede helft hun opwachting gaan maken. The show must go on. Na een hele fijne 'kap'salon van Diego Remondo Gomez met een beetje knoflook en sambal was hij één op één met de lamgeslagen doelman niet zelfzuchtig en mocht Sjoerd Rijntalder het laatste tikkie geven: 4-0. Diego Remondo Gomez moest tussendoor wel tijdelijk naar de kant met een plakje kaas van de scheidsrechter. Hierdoor was er een korte periode van waakzaamheid bij DVO. 
We gaan nog even verder; Ashraf El Fallaha, ingevallen in de rust, verwerkte na de terugkomst van Diego Remondo Gomez de 5-0 en de 6-0 tegen de touwen. Kan iemand mij eens uitleggen hoe het komt dat deze grote meneer het altijd weer voor elkaar krijgt om prompt zijn doelpuntjes mee te pikken? Is het instinct? Daar zijn op het moment waar de bal mogelijk kan gaan vallen, gevoel voor timing? Word je zo geboren? In ieder geval was het genoeg om de 6-0 eindstand ermee te bereiken. Na een kort uitstapje tijdens het duel van arbiter John Wiest (Woest?) die beide elftallen hiermee stom verbaasd op het veld achterliet, werden de resterende 10 minuten zonder noemenswaardige momenten afgewerkt.
En kan er gezegd worden dat DVO 3 na één speelronde voorlopig gedeeld koploper is samen met VFC. Aanstaande woensdag wacht de inhaalwedstrijd voor de beker thuis tegen vv Spijkenisse en kan ook de knock-out fase van de beker worden bereikt. Waarna volgende zaterdag uit bij Victoria'04 3 hoogstwaarschijnlijk de eerste echte 'testcase' volgt.
Opstelling: Niels van Brandwijk, Dylan Bakker, Thijs Waringa (C)( Jacky Warmerdam), Bas Waringa (Lars Klement), Bas Borsboom (Joost Schonekamp), Jesse Muis, Diego Remondo Gomez, Anne Boersma, Sjoerd Rijntalder, Bob de Groot (Ashraf El Fallaha) en Pascal Møller (Steven Furtado).
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!