24 september 2016 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 24 September 2016 aanvang 14.30 uur DVO’32 1 - CION 1 2-3 (2-1)

Cion heeft de wedstrijd om de koppositie vlak voor tijd weten om te zetten in een overwinning toen een afgeslagen bal van buiten de 16 door een woud van benen werd ingeschoten en pardoes achter DVO keeper Martijn Leerdam in het net vloog 2-3. In een wedstrijd die voor 4e klasse niveau alles had ( gele kaarten, strijd , goals en aardig voetbal) nam de ploeg van trainer Ben Hoogwerf na 11 minuten de leiding toen jubilaris Mark Verkade op links opstoomde en een voorzet losliet die bij de 2e paal werd binnen geschoten door Tim Kievit (1-0). Daar aan voorafgaand was Cion spits Danny Koetsier al 1 op 1 gekomen met de keeper van DVO die deze grote kans net met zijn vingertoppen onschadelijk kon maken en 5 minuten later kogelde DVO aanvoerder Walter Zomervrucht van afstand de 2-0 tegen de touwen voorwaar een prima begin van DVO’32. Echter de anschlusstreffer kwam al 2 minuten later toen een scrimmage in het strafschopgebied voor de voeten van Cion’s nummer 10 Cengiz Topal viel die kort draaiend het leder achter Martijn Leerdam schoot en het weer een wedstrijd maakte. Cion kreeg in de 36e minuut de mogelijkheid om de gelijkmaker te produceren toen de scheidsrechter wel erg makkelijk naar de stip wees na een vermeende overtreding van de mee terug verdedigende Mark Zomervrucht maar Cengiz Topal schoot de knikker op de buitenkant paal ( gerechtigheid zullen we maar zeggen) zodat men met een 2-1 stand naar de thee kon.

In het 2e bedrijf waren de grootste kansen in het 1e kwartier duidelijk voor DVO dat zich terug liet zakken, Cion het balbezit liet en via de counter middels Gert Jan van der Veen ( lob net over) Kopbal Ruud Durinck uit een corner ( op de lijn gered door Cion’s keeper) en Mark Zomervrucht ( schot gepareerd door wederom Cion’ s sluitpost) eigenlijk de wedstrijd middels de 3-1 in het slot had moeten gooien. Dit gebeurde echter niet en Cion werd steeds sterker, drong DVO achteruit, creerde weliswaar geen uitgespeelde kansen maar dat de gelijkmaker er aan zat te komen voelde iedereen langs de kant al lang. Dit gebeurde ook maar uit een dood spelmoment ( vrije trap) wist Royama Ibrahim DVO’s keeper Martijn Leerdam kansloos te laten 2-2. Met nog een kwartier te gaan ging Cion vol voor de winst en hoopte DVO het gelijkspel over de streep te trekken. Vlak voor tijd kwam een afgeslagen bal voor de voeten van Donephan Ligeon wiens schot iedereen te machtig was 2-3 voor Cion. DVO kreeg in de blessuretijd nog de ultieme kans op de 3-3 maar de kopbal van rechtsback Sjoerd Zwaneveld eindigde tegen de lat zodat de brigade van Nasri en Dutina met de 3 punten aan de haal ging vandaag.
Concluderend mag gezegd worden dat de overwinning van Cion best verdiend genoemd mag worden maar dat het wel een dubbeltje op zijn kant was , DVO had als het wat daadkrachtiger was geweest zeker met 3-1 de deur op slot gedaan en dan had Cion er niet meer aan te pas gekomen. Het liep vandaag echter anders, jammer uit DVO oogpunt maar de competitie duurt nog 22 wedstrijden en de zwart witte equipe zal zeker bovenin mee blijven doen dus voor nu gegroet en tot volgende week om 15.00 uur bij AGE-GGK .

Opstelling DVO’32: Martijn Leerdam, Sjoerd Zwaneveld, Niko v Meijeren, Tim Kolsteren, Mark Verkade, Jesse Muis, Walter Zomervrucht, Ruud Durinck, Mark Zomervrucht (65e Pascal Moller ), Gert Jan van der Veen, Tim Kievit ( 82e Diego Remondo Gomez ).