2 juni 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 2 Juni 2018 1e ronde nacompetitie voor promotie / degradatie
Vandaag is DVO’32 er niet in geslaagd om de laatste vier te bereiken voor promotie naar de 2e klasse. In een spannende aan elkaar gewaagde pot voetbal trok uiteindelijk de thuisploeg door een discutabele strafschop aan het langste eind 1-0. DVO mag echter met opgeheven hoofd afscheid nemen van de promotie ambities want de ploeg heeft echt alles gegeven wat het in zich had. De eerste 10 minuten begonnen met het voetbal wat DVO graag speelt. Verzorgt combinatie voetbal, zonder echter gevaarlijk te worden liet men wel gelijk zien wat de bedoeling was. Rijnmond Hoogvliet Sport was daarna in de 1e helft de gevaarlijkste ploeg die in de omschakeling razendsnel de aanval zocht. Keeper Ruben Verboon moest bij de eerste de beste gevaarlijke aanval gelijk alle zeilen bijzetten om de 1-0 te voorkomen.Het Vlaardingse doel werd daarna nog bestookt met afstandsschoten die de juiste richting niet hadden maar ook daar zag men de aanvallende intenties. Zo was de bekende krakeling 0-0 dus de ruststand in een aantrekkelijke wedstrijd. Na de thee gelijk een flitsende aanval van de thuisploeg over rechts met een goede voorzet, het leder werd prima terug gekopt en daarna net over gekegeld, de 2e helft was begonnen. DVO kreeg echter gaandeweg de 2e helft steeds meer het initiatief en het leek wel of de Vlaardingers conditioneel de betere waren. De grootste kans kwam voor de ploeg van oefenmeester Ben Hoogwerf toen een breedtebal van Rijnmond Hoogvliet Sport werd onderschept en aanvaller Mitchel vd Windt alleen op de Hoogvlietse sluitpost afkon, de keeper won dit duel jammer genoeg zodat de thuisploeg een achterstand bespaard bleef. Daarna sloeg het noodlot toe voor de Vlaardingers, aanvoerder Walter Zomervrucht kon niet verder en moest er af met flinke kramp, en 5 minuten voor tijd ging de geel groene buitenspeler met de dreads langs Mark Verkade om vervolgens te stuiten op Niko v Meijeren. Gretig volgde de val over de stilstaande DVO verdediger, strafschop besliste de scheids, schwalbe vond men bij heel DVO. Bij de thuisploeg inhaleerde men blij deze mogelijkheid en de 1-0 was een feit. DVO moest en zocht met lange ballen de lange Gert Jan van der Veen maar het leder viel niet meer goed en toen ook middenvelder Diego Remondo Gomez er ook nog geblesseerd af moest bleven er 10 Vlaardingers over die geen vuist meer konden maken. De eliminatie was een feit, echter DVO verlaat dit strijdtoneel met opgeheven hoofd .Laat dan de opponent Rijnmond Hoogvliet Sport maar 2e klasser worden dan is daar dan toch de berusting om van de beste ploeg te hebben verloren. Vanaf deze kant dus de felicitaties voor de tegenstander. Rest mij nog om na dit prima seizoen voor DVO’32, een seizoen waarin men voor zowel de districtsbeker als de Voetbal Rijnmond Cup won van FC Ommoord, DBGC, Deltasport, VFC , CION, Maasdijk. Gelijk speelde tegen  DUNO en Capelle en voor het Vlaardings Kampioenschap ook niet verloor ( 3-3 tegen VFC zat. En Deltasport 4-4 ).Enkel XerxesDZB bleek met een 4-1 nederlaag een maatje te groot,  de ploeg en alle DVO’ers te bedanken voor de prestatie’s, bedankt mannen de trots overheerst. Ook nog een woord van dank voor de fans, de massale steun constant ook in uitwedstrijden is zeker voor de ploeg een grote mentale steun. Dank jullie wel daarvoor en blijf de ploeg steunen. Tot volgend seizoen voor een ieder die DVO’32 een warm hart toedraagt en een fijne vakantie. Gegroet.

Opstelling DVO’32 : Ruben Verboon, Mark Verkade, Roan Durinck, Diego Remondo Gomez, Reinier van der Veen, Robin den Breems, Walter Zomervrucht (c.)( 73e Niko v Meijeren), Gert Jan van der Veen, Jan Jaap vd Berg (45e Tim Kievit), Herve Makuka ( 45e Nico Huijer), Mitchel vd Windt.