18 april 2017 20:00

Accommodatie

Onbekend

Dinsdag 18 April 2017 aanvang 20.00 uur poule wedstrijd VVK

Vandaag in de broekpolder de aftrap voor DVO’32 van het toernooi voor het Vlaardings kampioenschap 2016-2017 met een uitwedstrijd tegen het in de 3e klasse in acute degradatie gevaar verkerende Victoria’04. De blauw rode formatie haalde afgelopen weekend wel knap de finale van de districtbeker waar men tegen SVV ( zon ) die DVO’32 versloeg in de 3e ronde met 2-1  zal uitkomen. Voor DVO geld dat net zoals voor Victoria de competitie belangen veel belangrijker zijn dan het VVK ( Vlaardings Voetbal Kampioenschap ) .Welnu het werd een bewogen potje op sportpark broekpolder, nadat Gert Jan van der Veen gelijk in de openingsfase neer ging binnen de beruchte lijnen en er geen reactie van de scheids kwam gaf de man in het zwart nadat Mark Verkade een Victoriaan vloerde in het strafschop gebied wel een pingel, bekwaam genomen door de thuisclub en dus een vroege voorsprong voor Victoria 1-0. DVO voetbalde en Victoria verdedigde ,er bij tijd en wijle gevaarlijk snel uitkomend zodat de DVO verdediging (die de vaste 2 centrale verdedigers Tim Kolsteren en Niko v Meijeren dit seizoen niet meer in actie zien komen) er hun handen vol aan hadden. Ook hands binnen de 16 kon de referee niet bewegen om ook DVO een kalktrap te geven. Het werd zelfs nog erger voor de mannen van trainer coach Ben Hoogwerf want nadat aanvoerder Walter Zomervrucht met een mooie trap van de zijkant in de 26e minuut haast de 1-1 aantekende ( het leder kwam via de kruising weer terug het veld in ) miste keeper Martijn Leerdam met uitkomen de bal volledig zodat het voor de Victoria aanvaller een koud kunstje was de 2-0 aan te tekenen. Verrassend en niet geheel conform het wedstrijdbeeld maar geen mens aan de kant van de thuisploeg die daarom maalde.DVO echter rechte de rug en zette de opponent vast wat in de 38e minuut nadat de keeper het projectiel wat Gert Jan van der Veen losliet niet vast kon houden in de rebound door Ruud Durinck tot anslusstreffer werd gebombardeerd 2-1. Ook de gelijkmaker viel voor rust maar werd door de scheidsrechter om onbegrijpelijke redenen in samenspraak met zijn grensrechter geanuleerd. Want buitenspel stond Mark Zomervrucht wel maar de bal werd door een Victoria verdediger bewust terug gekopt op zijn keeper echter DVO’s aanvaller stond daar nog tussen waardoor de buitenspel situatie werd opgeheven, immers zo luiden de spelregels. Maar goed na de thee werkte DVO de achterstand in rap tempo weg, achtereenvolgens Tim Kievit uit een scrimage en een eigen doelpunt uit een voorzet van Walter Zomervrucht zorgde voor een 2-3 stand die getuige de vele kansen van de zwart witte daarna met een beetje meer rust ongetwijfeld tot de 2-4 geleid had, echter wederom een flinke miskleun in de achterhoede gaf Victoria’04 weer een kans op een presenteerblaadje en het werd dan ook 3-3. Concluderend heeft de ploeg dit gelijkspel zichzelf aangedaan want gezien de wedstrijd had DVO hier moeten winnen, goed: Victoria heeft ook wel wat kansjes gehad maar dat stond in schril contrast met de mogelijkheden van DVO. En voeg daar de vele uitstekende reddingen van de op het veld ten huwelijk gevraagde Victoria sluitpost bij en het moge duidelijk zijn dat DVO’32 vandaag de kans om te winnen heeft laten liggen. Een goede les voor aanstaande zaterdag als SVV op bezoek komt aan de marathonweg om 14.30 uur want dan zal men toch zeker achterin geconcentreerder te werk moeten gaan. Voor nu dus gegroet en tot zaterdag.

Victoria’04 – DVO’32 3-3 ( 2-1 )

Opstelling DVO’32:  Martijn Leerdam, Mark Verkade ( 80e Mitchel vd Windt ), Roan Durinck, Thomas de Man, Herve Makuka (74e Pieter van der Veen ), Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht, Ruud Durinck, Mark Zomervrucht (62e Pascal Moller ), Gert Jan van der Veen, Tim Kievit.